<¡¡01 / 9¡¡>

UUA Beijing Office


UUA office is designed under the concept of ¡®modularization¡¯. With the 500*500mm modular system, all elements and layouts become ¡®traceable¡¯. The design aims to functionally satisfy daily office-work needs and at the same time formally reflect UUA¡¯s design philosophy. In terms of the spatial layout, the office is mainly comprised of the entrance, materials gallery, meeting room, office area, and lounge space. As a transitional space, the meeting room is set in the middle between the entrance and office area, functioning as a separation and buffering zone against the external environment. A complete row of shelves by the wall are major elements within the space, functioning as not only a storage but also a displaying interface. The removable cork boards are utilized to demonstrate drawings or renderings.

 
The selection of materials and colours is carefully considered to avoid extravagant or excessively complicated assortments. Instead, it highlights the simplicity of combination and texture of materials. The selected materials include aluminum foam, fluorine-carbon sprayed aluminum panels, liquid crystal glass, carpet and plywood. The aluminum foam panels are applied to the ceilings of the entrance and the meeting room, not only creating a unique foam texture but also achieving acoustic absorption The background wall of the entrance adopts the signature red of UUA, making it the only bright colour within the whole space to produce an enthusiastic sensation, as well as an intense visual impact. The meeting room is enclosed with liquid crystal glass which enables a switch between transparency and privacy. All desks, cabinets and shelves are customized with plywood which retains the natural wooden texture, creating a soothing and natural atmosphere inside the office.


Location: Beijing, China
GFA: 300 sqm
Client: UUA
Design Team: Yongzheng Li, Qizhi Li, Rui Zhang
Design Date: 08/2018 - 09/2018
Construction Date: 08/2018 - 09/2018