<¡¡01 / 9¡¡>

Time Group Building Refurbishment


Time Group Building was firstly designed and built to be an industrial building according to its blueprint. The building was completed in year 2000, and was composed of three adjacent buildings: Building A and B have six stories above the ground, while Building C has five.

 
This scheme attempts to renovate the original building into a new office building featuring modernity, minimalism, and a sense of technology on the basis of the building¡¯s original structure. In view of the regional high-tech industry characteristics in Zhongguancun, a small and independent office workspace is going to be created here.
 
For the present building, the circulation cores and shear walls are relatively dispersed, and the vertical transportation capacities of the lifts are insufficient. To improve this condition, the renovation plan reserves the original emergency staircases and lifts, but adds new lifts and service rooms on the basis of existing layout, so that a serious of new core can be formed to optimize the transportation flow.
 
As for the interior space transformation, Building A and B are going to be divided into two independent office clusters stacked up vertically with their own vertical transportation flow path and used as an independent office workspace for medium-scale enterprises, while Building C is to be designed into a co-working space, and is planned for the small-scale start-ups. Among those three buildings, two communal atriums are to be introduced in the design, through which the barriers among the buildings are expected to be ingeniously broken, and the office space on both sides is to be energized, of the premise of guaranteeing their spatial independence.
 
The external façade of the buildings will adopt a brand-new curtain wall system to reshape the architectural image and to be in accord with the latest interior spatial layout. On the curtain wall, four basic elements will be employed through permutation and combination under the control of the same module. The curtain wall work will be prefabricated before being installed onsite in order to better guarantee the construction quality and shorten the construction period. The standardization of the curtain wall components can also greatly cut down the project cost.
 
Location: Beijing . China
GFA: 26,420 sqm
Client: Hony Capital
Design Team: Yongzheng Li, Qizhi Li, Falu Wang, Yanfeng Lyu
Design Date: 06/2018-07/2018