<¡¡01 / 9¡¡>

Guoling Coast Sales Centre


Located in the city of Yantai, on the coast of Shandong Province, the Guoling coast sales centre is positioned  less than 50 meters from the beach. thus allowing unparalleled views of this idyllic spot from all aspects.

 
The project brief was to provide a comprehensive renovation of both the facade and internal space of the current building located on site, whilst maintaining the existing structural framework .The design intention being to create a unique seaside architectural  style, which is lightweight in both form and language, reminiscent of a traditional observatory overlooking the sea.
 
For the renovation of level-1, a subtle counterpoint is established where on one hand the transparent French windows weaken the sense of a solid wall,  whilst at the same time help define the shape and strength of columns, making reference to the  ¡®pillars of an observatory¡¯. The form of the building at Level-2 ,with cantilevers extending towards all sides, defines  the principle iconic impression of the design, as the elongated form resembles not only  an observatory platform, but also creates a sense of motion, like two flying wings.
 

The central axis of the overall symmetrical layout is emphasized at  Level-3 , with the external facade utilizing a glass curtain wall with vertical louvers attached externally, creating a sense of a cascading veil. During the day the vertical louvers provide ample shade to the inside space whilst filtering external glass reflection; whereas at  night when with interior is illuminated, the building transforms into a ¡®lighthouse¡¯ beside the sea.


Location: Yantai . China
GFA: 3,500 sqm
Client: Sunac China
Design Team: Yongzheng Li, Qizhi Li, Tim Mason, Teng Jiang, Yanfeng Lyu, Falu Wang, Wei Wang
Co-Architect: Beijing Institute of Residential Building Design & Research
LDI: Shandong Plan Engineering Design
Landscape: S.P.I Landscape Group
Fit-out: W Studio
Facade Contractor: Beijing Xifei Century Curtain Wall Engineering
Design Date: 10/2017 - 11/2017
Construction Date: 12/2017 ¨C04/2018